Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Новини

Дата: від до Скинути
29 Травня, 2019 р., 08:58
8 травня – День пам’яті та примирення. Мешканці Званівської громади вшанували пам’ять загиблих воїнів на мітингу, за участю представників Званівської сільської ради , шкіл та Званівського СБК. Поклали квіти до могил усім тим, хто не повернувся з тієї проклятої для всього світу війни. Минають роки, відлітають у вічність…Більше півстоліття минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів людей. Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Нині ми проявляємо бажання віддати особливу шану тим, хто у напружений і найважливіший момент життя нашої країни не відступив і пожертвував собою заради своєї Батьківщини. Це наш герой, наш односельчанин - Сергій Перепелиця. Вклонімося усім полеглим, схилимо голови в журбі й задумі!
22 Квітня, 2019 р., 16:26
21 квітня 2019 року річниця загибелі нашого односельця Сергія Перепелиці. Сергій народився 22 липня 1977 року в селі Званівка Бахмутського району Донецької області. Закінчив Бахмутський індустріальний технікум. Працював ковалем на дорозі. У липні 2016 року обраний депутатом Званівської сільради. З весни 2017 року був головним сержантом 46-го окремого батальйону спеціального призначення "Донбас-Україна" 54-ї окремої механізованої бригади. Уранці 21 квітня 2018 року на позиціях ЗСУ поблизу окупованої Горлівки загинув. 19 квітня 2019 року в Званівській школі зібралася громада та гості, щоб вшанувати пам'ять Сергія Перепелиці - нашого земляка, випускника Званівської ЗОШ, депутата Званівської сільської ради, який загинув захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України. На вічну пам'ять та вшанування Сергія Перепелиці було відкрито меморіальну дошку в Званівській ЗОШ. Пам'ять про Сергія, який віддав своє життя за мирне небо над Україною, навіки житиме в серцях рідних, близьких, друзів та знайомих йому людей. Вічна слава, герою!!!
22 Квітня, 2019 р., 15:52
До Званівської сільської об'єднаної територіальної громади з метою обміну досвідом завітав голова Овруцької міської ради Коруд Іван Ярославович. Разом з сільським головою Олександром Олександровичем Білицьким, головою Бахмутської райдержадміністрації Дмитром Олександровичем Дресвянніковим та головним лікарем КНП "ЦПМСД" Андрієм Володимировичем Петриченко відвідали Званівський сільський будинок культури при якому створено  молодіжний центр, наразі тривають роботи по завершенню ремонту. Відвідали  Званівську загальноовітню школу І-ІІІ ступенів, директор Ольга Іванівна Максименко розповіла про  досягнення Званівської школи та провела невелику екскурсію по класам. Наступною зупинкою стала Званівська амбулаторія, там розміщується сучасний стоматологічний кабінет, який створено ПП Стиранець Юлією Олександрівною в рамках конкурсу "Український Донецький Куркуль" Не оминули перлину села Званівка Монастир святого Василіянського Чину, це єдиний греко-католицький монастир у Донецькій області. Останньою зупинкою стало господарство підприємця Олександра Степановича Чаплика, переможця конкурсу "Український Донецький Куркуль". Олександр Степанович має в господарстві 25 корів та виготовляє 46 видів натуральної, якісної, молочної  продукції , яка має шалений попит серед громадян.
15 Квітня, 2019 р., 15:12
З метою ознайомлення громадськості в Званівській ЗОШ І-ІІІ ст.експонується інформаційно- просвітницької виставки "Донбас" : переPROчитання образу" Виставка є спробою історико- культурного переосмислення негативного медійного образу Донбасу,який став важливою складовою російської агресії проти України. Стенди виставки покликані популяризувати історію краю та сприяти зміцненню національної єдності,утвердженню патріотизму,відновленню і збереженню національної пам'яті,розвитку національної свідомості.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь