Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Новини

Дата: від до Скинути
26 Липня, 2018 р., 14:06
На виставці представлені 24 стенди, що розповідають про антинацистський фронт українських націоналістів, про те, як ОУН включилась у боротьбу з нацистською Німеччиною, за яких умов розгорнула повстанську армію, яким був масштаб її воєнних дій проти окупантів... та інше. ЗАПРОШУЄМО ДО ПЕРЕГЛЯДУ ВСІХ БАЖАЮЧИХ!
25 Липня, 2018 р., 10:13
Щодо спалювання стерні, соломи та сухої рослинності. Протягом липня-серпня проводиться збір урожаю зернових культур, тому необхідно звернути особливу увагу, завчасно попередити і не допустити спалювання на полях стерні та соломи після збирання врожаю. Випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях або в лісосмугах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади. При спалюванні стерні, соломи і поживних залишків згорає гумус найбільш родючого поверхневого шару, внаслідок чого знижується біологічна активність грунту. Разом з стернею вогонь знищує безцінну біосферу ланів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки, а на їх місце приходять патогенні мікроорганізми та бур`яни. Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю, спалювання післяжнивних залишків призводить до цілої низки небезпек. Якщо ведеться спалювання стерні на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, постає нова загроза. Дим і вогонь є напівпровідником і за відповідних умов здатні стати причиною закорочення ліній електропередач, що несе за собою руйнівні наслідки для цілих населених пунктів. Дим від вогнищ, в туманні дні може утворювати смог і на довго зависати у повітрі. В цьому випадку погіршується видимість на дорогах, що призводить до збільшення частоти ДТП, аварій. Окрім того, попадаючи у легені, смог викликає суттєве погіршення здоров’я людини.  У 90% випадків причина виникнення лісових пожеж – людина, яка необережно поводиться із вогнем, не звертає уваги на необхідність суворого дотримання правил протипожежної безпеки. Також одним з небезпечних чинників, які можуть спричинити пожежу є дитячі пустощі з вогнем. Пам’ятайте, що не можна випалювати стерню та інші рослинні рештки, розкладати багаття в лісі. Категорично заборонено звалювати та спалювати сміття у лісових насадженнях та заїжджати на територію лісового фонду на автомобілі. Крім того забороняється палити, кидати у лісі, на відкритих територіях, на узбіччях автодоріг непогашені сірники та недопалки. Давайте пам’ятати, що природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї! Окремо звертаємось до громадян та керівників сільгосппідприємств та організацій, фермерів та власників приватних господарств з проханням не спалювати стерню! Дбайте про стан навколишнього середовища!  При виявленні пожежі – не в падайте в паніку, а негайно телефонуйте за номером «101».
11 Липня, 2018 р., 15:33
11 липня 2018 року на території Званівської сільської ОТГ збуло проведено навчальнй тур  за тематикою: "Підприємницька діяльність в сільській місцевості". 
02 Липня, 2018 р., 14:49
28 Червня, 2018 р., 16:14
28 червня 2018 року в селі Переїзне святкували День села!!! Свято розпочалося з концерту, який підготували Званівська сільська рада та Званівський СБК. Під час концерту, голова Білицький О. О., привітав подарунками та вручив подяки активним людям села Переїзне! На святі була організована дитяча локація з Фіксиками, в якій прийняли участь більше двадцяти дітей. Після святкового концерту голова Білицький О. О. привітав грамотами та подарунками всю малечу. Свято закінчилосясвятковою дискотекою під живий звук! Велика вдячність фермерам та приватним підприємцям Гончаровій Людмилі Іванівні та Журавльовим Людмилі та Андрію за фінансову підтримку та допомогу в організації святкування Дня села Переїзне!!! Завдяки таким людям, як Ви, село Переїзне буде розвиватися та розквітати! Дякуємо Всім жителям Званівської ОТГ, хто прийшов та прийняв участь у святкуванні!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь