Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Новини

Дата: від до Скинути
02 Березня, 2020 р., 10:37
1 березня 2020року у селі Переїзне святкували Масляну. Творчі колективи Званівського сільського будинку культури завітали на свято з концертом. Були танці,співи ,конкурси ,смаколики та як завжди фінал - спалювання опудала !
28 Лютого, 2020 р., 15:54
5 березня 2020 року о 10.00 год в приміщенні Званівського будинку культури відбудеться інформаційна зустріч щодо напрямів державної та регіональної підтримки в агропромисловому комплексі та умов участі в конкурсі грантів серед малих сільгоспвиробників Донецької області, що буде впроваджувати ФАО у 2020 році.
27 Лютого, 2020 р., 15:23
Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) є порушенням трудового законодавства.
27 Лютого, 2020 р., 12:55
Актуальність проблеми масової загибелі бджіл впродовж останніх років стрімко зростає. Збільшення посівних площ ріпаку, соняшнику, гірчиці призвело до частішого застосування інсектицидів в посівах. В умовах широкого застосування хімічних препаратів у сільському господарстві все гострішою стає проблема для пасічників з охорони і захисту бджіл від отруєнь пестицидами, або хімічного токсикозу. Хімічний токсикоз – не інфекційна хвороба, що викликається отруєнням бджіл пестицидами. При цьому пестициди, якими обробляють поля проти шкідників, не вбивають бджіл, а роблять їх менш стійкими до несприятливих факторів навколишнього середовища. Загибель бджіл виникає через неконтрольоване застосування пестицидів, через неякісні контрафактні та фальсифіковані пестициди і агрохімікати. Використання засобів захисту рослин в Україні регламентовано Законами України “Про пестициди і агрохімікати” та “Про захист рослин”. Усі пестициди, що реалізовуються в Україні згідно з чинним законодавством, проходять обов’язкову державну реєстрацію, в ході якої їх перевіряють на відповідність загальноприйнятим санітарно-гігієнічним нормам і встановленим рівням екологічної безпеки та включені до «Переліку пестицидів і агрохімікатів» та доповнення до нього. Найчастіше причиною масової загибелі бджіл є хвороби, зокрема, гнилець, варроатоз, септицемія тощо, а також неналежний догляд за бджолосім’ями в зимовий період. Однією з найпоширеніших причин загибелі бджіл по всьому світу є паразитична хвороба варроатоз. На жаль, кліщ Varroa широко розповсюджений і в Україні. При цьому мало хто з вітчизняних бджолярів знає, що якщо бджолу не лікувати від цього паразиту, то пасіка повністю вимирає за сезон, максимум за два, а списують все на пестициди. Клінічні ознаки отруєння бджіл різними видами хімічних засобів захисту рослин проявляються майже однаково. Бджоли стають озлобленими, малорухомими, зриваються з сотів, повзають по дну вулика, на прилітній дошці і по землі навколо вуликів. Якщо швидкодіючі інсектициди надходять в організм бджоли з нектаром, то загибель бджіл настає швидко. У таких випадках отруєні бджоли навіть не встигають повернутися у вулик і гинуть в місцях збору нектару або на шляху до пасіки. Хвороба протікає короткочасно і не завдає великої шкоди бджолам пасіки. Масове вимирання бджіл найсильніше виражене в сильних сім'ях, оскільки бджоли з таких сімей активніше працюють на квітах рослин і більше контактують з пестицидами. Якщо бджоли принесли в вулик невелику кількість отруєного пилку, то процес вимирання бджіл розтягується іноді на все літо.
27 Лютого, 2020 р., 12:41
Cтаном на 25.02.2020 р. у світі зареєстровано 80150 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  2 699 — летальні. Одужало вже 27695 осіб. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано. Відповідну статистку наводить сайт МОЗ та водночас додає, що із 20-ї години 24 лютого у всіх людей, хто приїжджатиме з країн, де зареєстровані випадки захворювання COVID-19, перевірятимуть рівень температури тіла. CDC оприлюднило  тимчасові рекомендації для підприємств та роботодавців щодо реагування на COVID-19: працівники із симптомами гострих респіраторних захворювань мають повідомити свого керівника та залишатися вдома; якщо на роботу вийшла людина з гострим респіраторним захворюванням, її слід відокремити від інших працівників та негайно направити додому; варто регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для чищення; працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менше 20 секунд. Громадян України, які планують здійснити поїздку до Китаю, варто дотримуватися рекомендацій МЗС. Уряд видав розпорядження “Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої короновірусом 2019-nCoV“ від 03.02.2020 р. № 93-р  за яким: організують разом із суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у місцях масового скупчення людей (зокрема на торговельних об’єктах, у місцях проведення культурно-масових заходів, кінотеатрах) та здійснюють перевезення громадським, авіаційним, залізничним, автомобільним та морським транспортом, заходи з посилення режиму поточної дезінфекції; візуального оглядатимуть та опитуватимуть подорожуючих (з отриманням заповнених анкет (у разі наявності) для передачі представникам санітарно-карантинних підрозділів з метою подальшого епідеміологічного спостереження), а також негайного інформуватимуть представників санітарно-карантинних постів (відділів/відділень) та/або найближчих закладів охорони здоров'я про виявлення осіб з ознаками інфекційних хвороб чи скаргами на стан здоров'я; проведуть підготовку медичних працівників з питань епідеміології, клінічного перебігу, діагностики та лікування гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV; запровадять постійний епідеміологічний нагляд за гострою респіраторною хворобою, спричиненою коронавірусом 2019-nCoV, на території України з метою своєчасного здійснення комплексу протиепідемічних заходів.
23 Лютого, 2020 р., 15:14
23 лютого у селі Званівка відбувся останній етап звіту сільського голови Олександра Білицького. 9-го та 16-го лютого відповідний звіт було представлено жителям села Верхньокам'янське та Переїзне. Заслухати результат роботи сільської ради за 2019 рік прийшли підприємці, депутати та активні мешканці громади.
21 Лютого, 2020 р., 15:36
Всеволод Михайлович Гаршин народився 2 (14) лютого 1855 року у маєтку Приємна долина.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь