Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Пам’ятки під час війни. НЕ/ВТРАЧЕНА спадщина

Дата: 18.04.2024 11:02
Кількість переглядів: 13

Фото без опису

Пам’ятки під час війни. НЕ/ВТРАЧЕНА спадщина

Кожного року 18 квітня ми відзначаємо Міжнародний день пам'яток і визначних місць, а також День пам'яток історії та культури в Україні. Цей день покликаний привернути увагу до збереження історичної та культурної спадщини людства.

Особливо важливою є ця тематика для нашої держави та області. Військова агресія Російської Федерації проти нашої країни призвела до руйнування багатьох цінних об'єктів Донеччини. За останні роки було зруйновані або пошкоджено 125 пам’яток. На жаль, ці цифри можуть зростати. Реальний масштаб руйнування можливо буде встановити тільки після закінчення бойових дій та деокупації території. Майже кожного дня ми фіксуємо руйнацію об’єктів культури.

Попри ці виклики, збереження пам’яток завжди залишається одним з основних пріоритетів. Бо наше завдання – берегти українську ідентичність через збереження культурної спадщини. Попри проведення воєнних дій, облдержадміністрація, територіальні громади, військові, волонтери плідно співпрацюють в цьому напрямку, щоб захистити, зберегти нашу спадщину та відродити її у повоєнному майбутньому.

Управління культури і туризму обласної адміністрації щиро вдячне всім, хто причетний до охорони, збереження та відновлення культурної спадщини у цей складний час.

Пам’ятаємо, що збереження спадщини допоможе створити майбутнє! Вітаємо з Міжнародним днем пам'яток і визначних місць, а також Днем пам'яток історії та культури в Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь