Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Нові можливості для ветеранів: безкоштовне профнавчання та подальше працевлаштування

Дата: 26.02.2024 16:49
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

Нові можливості для ветеранів: безкоштовне профнавчання та подальше працевлаштування

🔸 В умовах повномасштабної війни одним із важливих завдань держави є соціальний захист 🪖 ветеранів та людей з інвалідністю внаслідок війни. Крім надання соціальних гарантій вони також потребують допомоги в адаптації та переході від військової кар'єри до цивільного життя. Одним з механізмів підтримки конкурентоспроможності та подальшого працевлаштування учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни є професійне 📖 навчання.

🔹 Наразі реалізується урядовий проєкт, який дозволяє цим категоріям громадян пройти первинну професійну підготовку, перепідготовку, а також підвищення кваліфікації безкоштовно в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

☝ Одна з учасниць проєкту - Віта Давиденко з Добропілля. Маючи спеціальність психолога, після повернення зі служби жінка планувала працювати за освітою. Надання психологічної допомоги й підтримки тим, хто її потребує, ветеранка вважає вкрай важливою справою.

📝 В центрі зайнятості Віту ознайомили з умовами навчання, професіями та освітніми програми, за якими воно відбувається. Жінку зацікавила можливість підвищення кваліфікації за програмою «Соціально-психологічні аспекти роботи з учасниками бойових дій та особами з інвалідністю внаслідок війни», яке проводиться в Полтавському ЦПТО ДСЗ. Вона обрала зручний для себе дистанційний 💻 режим навчання та швидко засвоїла теоретичні знання.

🔸 Одночасно до центру зайнятості за допомогою в укомплектуванні вакансії звернулась ГО «Аваліст». Організація надає допомогу населенню, що постраждало від збройних конфліктів і стихійних лих та потребує психосоціальної підтримки. Роботодавець шукав психолога мобільної команди, який зможе надавати таку допомогу людям. Віта з радістю 🤝 погодилась на цю пропозицію роботи.

👉 Наразі, кваліфікований психолог Віта Давиденко виконує важливу соціальну місію - допомагає постраждалим під час війни людям.

В Донецькій області з початку дії проєкту направлення на профнавчання отримали майже 100 учасників бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни.

🔹 Здобуті за сприянням служби зайнятості знання допоможуть військовослужбовцям підвищити власну конкурентоспроможність та вдало застосувати їх на практиці. Після закінчення навчання слухачам видається документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації.

🔎 Більш детально про цей урядовий проект можна дізнатися за посиланням https://bit.ly/3PSyeWc

🎓 Запрошуємо учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни скористатися можливістю отримати нові знання та долучитися до розбудови країни.

📲 Якщо виникли питання або потрібна детальна консультація, звертайтеся до консультантів call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно за телефоном: 0-800-33-61-67.

#DOCZ #ДОЦЗ #роботамоязброя #економіка_другий_фронт #працюйпідтримуйЗСУ #роботазброяперемога #Робота_для_ВПО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь