Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Вадим Філашкін :"Наша стратегія — зберегти життя наших воїнів.

Дата: 26.02.2024 14:45
Кількість переглядів: 52

Вадим Філашкін:"Наша стратегія — зберегти життя наших воїнів.

Росія — сильний ворог, якого не можна недооцінювати, але він досі веде війну картинками з минулих століть, де найважливіше — захопити бодай сантиметр чужої землі. Саме тому вони так радіють, коли їм вдається захопити якесь село, яке вони самі ж і знищили.

Натомість у нас є чітке розуміння: найважливіше — це люди. Ми можемо тимчасово відходити на інші позиції, але поки в цьому процесі ми нищимо живу силу і техніку ворога, зберігаючи при цьому життя наших бійців, — ми маємо стратегічну перевагу.

Учора на пресконференції Президент України Володимир Зеленський розповів, якою складною є ситуація на фронті і як на ній відбиваються затримки з постачанням зброї, у тому числі далекобійної. В ці два місяці нового року військовому керівництву вже довелося ухвалити не одне складне рішення, але всі вони були необхідні.

Президент каже, що 2024 рік може стати переломним. Я точно знаю, що він сам і весь дипломатичний корпус роблять усе можливе, щоб цей перелом був на нашу користь: своєчасне постачання зброї і техніки — це єдина запорука успішного наступу.

Не можна уявити прорив без попереднього знищення ворожих баз і логістичних ланцюжків, без рівноваги у повітрі та в артилерії. Наші воїни на цій війні створили вже не одне диво, але не можна почати розраховувати на дива як на рутину.

На одній із будівель Часового Яру є чудовий заклик, написаний англійською мовою: «Ми не просимо забагато. Нам тільки треба артснаряди та авіація. Решту ми зробимо самі. Збройні сили України».

Вірю, що наші союзники почують цей заклик. Бо наше військо — це не просто Сили оборони України, це Сили оборони цивілізованого світу. І цивілізований світ має розділити з нами цю відповідальність."


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь