Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Лідери провідних політичних груп Європарламенту закликали Європейську Раду виконати свої зобов'язання перед Україною напередодні позачергового саміту

Дата: 31.01.2024 20:21
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Лідери провідних політичних груп Європарламенту закликали Європейську Раду виконати свої зобов'язання перед Україною напередодні позачергового саміту.

Напередодні позачергового засідання Європейської Ради в Брюсселі 1 лютого, лідери п'яти політичних груп Європейського парламенту закликали ухвалити рішення щодо фінансової допомоги Україні.

📄У спільній заяві Манфред Вебер (EPP), Іратксе Гарсія Перес (S&D), Валері Хайєр (Renew Europe), Террі Райнке та Філіп Ламбертс (Greens/EFA), Ришард Антоній Легутко та Нікола Прокаччіні (ECR) закликали голів держав та урядів ЄС терміново узгодити економічну та фінансову підтримку, запропоновану в межах Ukraine Facility.

🖊️ «Україна мужньо захищає свій народ і свою територію від неспровокованої, невиправданої та незаконної агресивної війни росії з 24 лютого 2022 року. Цей злочин агресії, що розпочався десять років тому, є брутальним нападом на мирне життя наших українських сусідів і грубим порушенням міжнародного права. Крім того, він загрожує безпеці та стабільності, демократії та процвітанню всього європейського континенту. ЄС справедливо запевнив Україну у своїй повній і непохитній підтримці її законного права на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН, продовжує працювати над забезпеченням ефективної та сталої довгострокової військової підтримки України та ухвалив рішення про початок переговорів про вступ з Україною. Завтрашнє позачергове засідання глав держав та урядів ЄС є вирішальною можливістю перевести заяви у практичну площину», – йдеться в заяві лідерів.

Європарламентарі наголошують, що росія не демонструє жодних ознак припинення своєї агресивної війни проти України.

❗️Тому ЄС не повинен демонструвати жодних ознак припинення підтримки України. Необхідно довести тим, хто сумнівається в рішучості і підриває єдність ЄС, що вони роблять помилку, підкреслюють політики.

☝️ «Ми, президенти провідних політичних груп Європейського Парламенту, єдині в заклику до всіх глав держав та урядів ЄС, які зберуться на завтрашнє позачергове засідання Європейської Ради, ухвалити рішення, необхідні для подолання надзвичайних викликів, що постали перед Україною. Ми закликаємо Європейську Раду та держави-члени ЄС виконати свої обіцянки, забезпечити ефективну та стійку довгострокову військову підтримку Україні та активізувати зусилля з постачання боєприпасів та військової підтримки, яких так гостро потребують українські сили оборони. Ми очікуємо, що Європейська Рада погодиться з економічною та фінансовою підтримкою, запропонованою в межах програми Ukraine Facility, яка допоможе Україні продовжувати надавати основні послуги для своїх громадян, такі як школи, лікарні та соціальне забезпечення, а також підтримає економічне та соціальне відновлення та відбудову країни. Подальші затримки або постійні вето не є варіантом», – сказано в заяві лідерів.

📎 З текстом заяви можна ознайомитись за посиланням: https://cutt.ly/DwZNs3Kx


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь