Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

З нагоди 10-ї річниці Революції Гідності та з метою вшанування пам’яті загиблих Героїв Музей Майдану спільно з Музей Києва. Museum of Kyiv презентують виставку Земні шляхи Небесної Сотні

Дата: 11.01.2024 16:41
Кількість переглядів: 174

Фото без опису

З нагоди 10-ї річниці Революції Гідності та з метою вшанування пам’яті загиблих Героїв Музей Майдану спільно з Музей Києва. Museum of Kyiv презентують виставку Земні шляхи Небесної Сотні

▪︎ Виставка "Земні шляхи Небесної Сотні" про людей, які стали Героями, про те, ким вони були, та що привело їх на Майдан.

А також про їх дуже різні шляхи, які перетиналися в ключові для України моменти та про те, що ці шляхи – їх усвідомлений вибір.

🔴 Вперше в одному місці відвідувачі матимуть змогу побачити велику кількість персональних речей Героїв Небесної Сотні, унікальних артефактів, зібраних з різних куточків України речі, сповнених драматичних емоцій.

🔸 Виставка розпочинається з подій, які передували Євромайдану. Хтось із Героїв був ще учасником Революції на граніті, в той час, як тринадцятеро із Небесної Сотні тоді навіть не народилися.

Для багатьох поштовхом до громадської діяльності стала Помаранчева революція 2004 року. А для когось Революція Гідності виявилася першим і останнім проявом громадянської позиції.

Однак не всі Герої загинули безпосередньо під час Революції Гідності. Є й такі, хто потрапили до лав Небесної Сотні пізніше, відстоювали досягнення Майдану, чинили спротив у перші дні гібридної російської агресії.

👥 Це люди різної національності, віку, освіти; чоловіки та жінки; географія їх походження охоплює усі регіони України, дехто із закордону; підприємці й пенсіонери, науковці, митці, студенти… Наймолодшому було 17, найстаршому – 82 роки. Їх персональні історії вимальовують узагальнений портрет України і українців нашого часу.

На виставці зокрема будуть представлені речі, надані родинами Валерія Брезденюка, Юрія Вербицького, Назарія Войтовича, Едуарда Гриневича, Устима Голоднюка, Миколи Дзявульського, Романа Гурика, Олександра Капіноса, Ігоря Костенка, Якова Зайка, Володимира Мельнічука, Людмили Шеремет, Івана Наконечного, Богдана Сольчаника, Володимира Чаплінського, Василя Сергієнка, Романа Сеника, Валерія Опанасюка.

🤝 Партнери виставки: Національний музей історії України, Національний музей історії України у Другій світовій війні. Офіційна стор., Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова, Художній музей Михайла Біласа.

📅 Ознайомитися з виставкою можна з 17 січня до 25 лютого.

📍 Місце: Музей історії міста Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7

ℹ️ 16.01 о 17:00 відбудеться презентація виставки «Земні шляхи Небесної Сотні». Обовʼязкова акредитація за посиланням: https://forms.gle/oMLoBbP9MWuddeS26

#НебеснаСотня #ВиставкиМузеюМайдану #РеволюціяГідності #ЗемнішляхиНебесноїСотні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь