Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Маємо чітке розуміння подальших кроків у рамках переговорів про вступ до ЄС: Ольга Стефанішина на нараді із заступниками міністрів з євроінтеграції

Дата: 06.01.2024 08:14
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

Маємо чітке розуміння подальших кроків у рамках переговорів про вступ до ЄС: Ольга Стефанішина на нараді із заступниками міністрів з євроінтеграції

💬«У грудні 2023 року ЄС ухвалив рішення про відкриття переговорів з Україною щодо вступу. Ця подія, без перебільшень, є знаковою віхою в історії нашої держави та майбутнього Євросоюзу. Подальший процес євроінтеграції значною мірою залежатиме від темпів і якості виконання нами рекомендацій, наданих у Пакеті розширення 2023 року. На основі оцінки Єврокомісії, нами підготовлено проект Плану заходів з виконання відповідних рекомендацій. Цей документ буде оновлюватись на щорічній основі з урахуванням кожного нового звіту Єврокомісії», – повідомила Віцепрем’єрка.

➡️Також учасники наради детально обговорили запуск переговорного процесу щодо вступу України до ЄС. Ольга Стефанішина підкреслила, що процес відбуватиметься паралельно з виконанням рекомендацій Єврокомісії.

💬«У межах підготовки до Першої міжурядової конференції та відкриття переговорів, одним з важливих етапів є організація та проведення офіційного скринінгу. Ми вже маємо успішний досвід проведення власної оцінки (селф-скринінгу) стану імплементації актів права ЄС. Без цієї роботи, нам, зокрема, було б набагато важче готувати переговорну позицію, адже не було б усвідомлення, який обсяг зобов’язань нас очікує», – зазначила Віцепрем’єрка.

🔹Вона зазначала, що представлення загальної переговорної позиції відбудеться на Першій міжурядовій конференції, з якої і розпочинаються безпосередньо переговори про вступ. За словами Ольги Стефанішиної, концепція переговорної позиції України вже напрацьовується.

🇪🇺Окремо йшлося про подальший розвиток спроможностей державних органів виконувати євроінтеграційні завдання. Віцепрем‘єрка відзначила, що протягом 2023 року представники майже всіх міністерств пройшли відповідні начальні програми. Цей процес буде продовжено.

Детальніше за посиланням 👉 https://cutt.ly/QwHdtWkB


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь