Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

У звільнених населених пунктах поліція проводить стабілізаційні заходи

Дата: 04.10.2022 16:19
Кількість переглядів: 112

Ярова, Рубці та Коровій Яр: у звільнених населених пунктах поліція проводить стабілізаційні заходи

Поліція налагоджує роботу в деокупованих селах біля Лимана. Насамперед спільно з Донецькою обласною військовою адміністрацією мешканців забезпечили продуктами та речами першої необхідності. Тривають розмінування та контрдиверсійні дії. Від громадян надходять повідомлення про злочини окупаційних військ: викрадення людей, мародерство, переслідування цивільних за проукраїнську позицію, розповіли у відділі комунікації поліції Донецької області.

Село Рубці перебувало під окупацією з квітня. Під час захоплення населеного пункту росіяни зруйнували 30% житла, а також всю інфраструктуру, зокрема пожежну станцію, сільськогосподарські підприємства та техніку, значно пошкоджено конеферму. Зараз в селі мешкає 320 людей.

Аналогічна ситуація в селі Коровій Яр, яке пів року перебувало під ворожим контролем, та смт Ярова, яке було окуповано з червня. Росіяни ставили «Гради» біля будинків, а, втікаючи, залишили по собі руїни, пограбовані оселі, рештки боєприпасів і мінні пастки.

Після звільнення Збройними силами України першими до населених пунктів прибули співробітники поліції з гуманітарним вантажем – понад 1000 кг їжі. Очолив загін правоохоронців начальник Краматорського райуправління поліції Станіслав Загурський.

У Рубцях відновив свою діяльність поліцейський офіцер громади. Разом з місцевою владою та мешканцями він повернув український прапор на будівлю сільської ради.

Поліцейські спілкуються з населенням, обходять кожну вулицю та документують воєнні злочини рф. Загалом перевірено 500 людей. У перші дні встановлено четверо осіб, причетних до колабораційної діяльності. Зокрема отримано інформацію щодо секретаря однієї з сільрад, яка передавала представникам окупаційних військ дані мешканців з проукраїнськими поглядами. Контрдиверсійна робота триває.

Поліція перевіряє повідомлення щодо можливих викрадень мешканців фейковими правоохоронними органами окупантів.

Встановлюються місця поховання людей, які могли загинути з різних причин: природною смертю, внаслідок бойових дій або були закатовані. Після ексгумації криміналістами всіх тіл буде встановлено обставини смерті кожної людини.

https://www.youtube.com/watch?v=yObXlgEmAxs&t=2s


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь