Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Як подати заявку на Програму медичної евакуації

Дата: 08.09.2022 11:43
Кількість переглядів: 126

Фото без опису

 Українські громадяни, які постраждали внаслідок збройної агресії рф, можуть бути евакуйовані та доправлені на спеціалізоване лікування до клінік Європи. 

?? Ознайомитися з алгоритмом медичної евакуації можна за посиланням https://bit.ly/3QJS3go 

Рішення про направлення пацієнта на лікування за кордон приймає лікар, керуючись встановленими критеріями направлення громадян України для лікування за кордон — https://bit.ly/3poRQDt  

До закордонних клінік в Європі транспортуються насамперед: пацієнти з мінно-вибуховими травмами, пацієнти з опіками, діти та дорослі пацієнти з новоутвореннями та діти з орфанними захворюваннями.

Відповідність критеріям направлення громадян України за кордон для лікування під час дії воєнного стану підтверджується формою первинної облікової документації № 027/о «Виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого», заповненою лікарем закладу охорони здоров’я, який здійснює координацію направлення громадян України для лікування за кордон.

Важкохворі українці або ж ті, хто отримав травми внаслідок війни, також можуть самостійно подати попередню заявку на Програму медичної евакуації. Для цього на сайті МОЗ, в розділі Громадянам слід заповнити відповідну заявку. 

?? Посилання на заявку – https://bit.ly/3Atu3Zi 

Далі МОЗ верифікую інформацію, та ви отримаєте зворотний зв'язок. 

Евакуація для українських пацієнтів – безоплатна. МОЗ у співпраці з Єврокомісією організовують евакуаційні рейси з найгарячіших точок до більш безпечних регіонів України та направляють людей на лікування за кордон абсолютно на безоплатній основі. 

Загалом вже понад 1600 українців евакуйовано до закордонних клінік ?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь