Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Поліцейські Донеччини евакуювали 6500 дітей

Дата: 01.09.2022 09:30
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Поліцейські Донеччини евакуювали 6500 дітей

За місяць поліція вивезла з-під обстрілів понад 1900 багатодітних сімей і родин, що опинилися в складних обставинах. Усі діти отримали житло в більш безпечних регіонах України або за кордоном та можливість навчатися.  Операція з порятунку дітей триває на Донеччині з 25 липня та проводиться у співпраці з Донецькою ОВА, волонтерами. Організують виїзд сімей ювенальні поліцейські. Вони ж надалі тримають зв'язок із родинами та продовжують консультувати й допомагати. Перш за все це стосується багатодітних родин, дитячих будинків сімейного типу, опікунських та прийомних сімей або таких, що опинилися в складних життєвих обставинах. Проте звернутися до правоохоронців за допомогою в евакуації може кожен, повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Днями поліція вивезла дві родини, у кожній з яких виховуються четверо дітей.  Батьки чотирьох донечок залишили рідне Селидове, аби надати дітям можливість повноцінно жити й розвиватися. В умовах щоденних обстрілів, за відсутності електрики, води, опалення шанс на це є тільки за межами Донеччини. У цьому впевнена й сім’я з селища Північне, що біля Торецька – однієї з найгарячіших точок області.

«Спочатку написали відмову від евакуації, а потім зрозуміли, що тягнути далі вже нікуди, обстріли впливають на психічний стан дітей... Бомба влучила метрах в шести від нас, лежали на землі», - розповідає тато Руслан.

На новому місці родинам надається житло, соціальна допомога, робота – все необхідне для того, аби перезимувати в нормальних умовах. З початку рятувальної операції убезпечено понад 6500 дітей. Зараз на підконтрольній Україні території Донеччини залишаються мешкати 36 тисяч дітей, виїхали з області – 142 тисячі.

Евакуювати людей з населених пунктів біля лінії фронту стає все складніше, а кожен виїзд пов’язаний з великим ризиком. Поліція закликає батьків і опікунів врятувати життя дітей та евакуюватися, поки є така можливість.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь