Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Кількість бажаючих терміново евакуюватися з Бахмуту збільшилася в три-чотири рази

Дата: 17.08.2022 17:26
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

Кількість бажаючих терміново евакуюватися з Бахмуту збільшилась в три-чотири рази

Триває евакуація цивільних мешканців Донеччини в більш безпечні регіони України. Кількість бажаючих врятувати життя своє та родини в той чи інший день залежить від ситуації в окремих населених пунктах та загалом в області.

-     Як тільки у нас збільшуються обстріли і йде ескалація конфлікту, то люди відразу починають збиратися і виїжджати, коли бойові дії в громадах припиняються, то люди розхолоджуються, мовляв ще зачекаємо. Але чекати не можна, бо у нас йде повномасштабна війна, - констатує Ірина Подашевська, начальник відділу забезпечення діяльності обласної комісії ТЕБ та НС, організаційної роботи, діловодства та контролю Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації

Сьогодні на брифінгу вона навела приклад Бахмута, де два тижні тому будо відносно спокійніше і щодня виїздило 50-60, максимум 100 осіб. Але ситуація змінилась і в останні дні з міста виїжджають і по 170, і по 180 людей, а вчора бажаючих евакуюватись було більше 200.

Також дуже багато людей виїжджає зараз з Вугледарської та Сіверської громад, дуже активно почали евакуюватися з Іллінівської громади, з якої тиждень тому взагалі ніхто не виїжджав, а зараз майже кожного дня 50-80 людей, і багато навіть не чекають евакуації, потяга, а вибираються самостійно, власним транспортом, розповіла Ірина Подашевська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь