Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

12 серпня -День молоді!

Дата: 12.08.2022 09:05
Кількість переглядів: 130

12 серпня - День молоді

Чуєш, сурми грають,
Юнаків скликають,
У ряди збирають —
Буде бій, звіщають, гей!

12 серпня 2022 року Україна разом із всім світом відзначає День молоді. Указом Президента України від 28 липня 2021 року №333/2021, з метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів, в Україні було встановлено День молоді, який відзначається щорічно 12 серпня в Міжнародний день молоді.

Прийняття такого рішення, вчергове засвідчило прагнення України відійти від совєцьких традицій, зокрема, від відзначення Дня молоді в останню неділю червня.

Українська молодь завжди була і є рушійною силою державних перетворень в країні: згадаємо молодіжні структури ОУН (1929 - середина 50-х років минулого століття), об'єднання молодих шістдесятників (клуби творчої молоді «Сучасник» у Києві, «Пролісок» у Львові, а також в Одесі, Харкові та сучасному Дніпрі), Революцію на граніті, Помаранчеву революцію, Революцію Гідності, російсько-українську війну.

Українська молодь залучена до всіх сфер життя країни та світу. Ровесники сучасної України 9-й рік боронять нашу державу від російської навали, розміновують, лікують, допомагають людям, споруджують нові будинки і заводи, плавлять сталь та видобувають вугілля, мають видатні досягнення в науці, спорті, мистецтві. Багато з них назавжди залишились молодими, віддавши життя за те, щоб українці мали свою незалежну державу.

12 серпня – свято з вірою в Перемогу та Майбутнє України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь