Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Забезпечення житлом учасників бойових дій:які зміни внесено до постанов Кабміну

Дата: 04.08.2022 15:14
Кількість переглядів: 133

Забезпечення житлом учасників бойових дій: які зміни внесено до постанов Кабміну

Внесено зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 № 280, 19.10.2016 № 719, 28.03.2018 № 214 та 20.02.2019 № 206 щодо забезпечення житлом учасників бойових дій з числа осіб з інвалідністю внаслідок війни, внутрішньо переміщених осіб, осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, учасників Революції Гідності та членів сімей таких осіб   

Постановами Кабінету Міністрів України від 29.07.2022 № 843, 844, 845, 851 внесено зміни до низки чинних постанов, що значно спрощують процес придбання житла для ветеранів, членів їхніх сімей і родин загиблих воїнів, які водночас є вимушеними переселенцями, та отримали грошову компенсацію на придбання житла у період з липня по грудень 2021 року, повідомляє Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Зокрема, зміни стосуються ветеранів війни, які отримали інвалідність І, ІІ, ІІІ груп внаслідок війни з числа учасників антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил), захисники - переселенці, воїни, які брали участь у бойових діях на території інших держав, учасники Революції Гідності та члени сімей вищевказаних осіб.

Більшість вказаних осіб у 2021 році отримали субвенцію з державного бюджету в вигляді грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення, але через військову агресію російської федерації, бойові дії чи тимчасову окупацію вимушено покинути рідні міста (місця реєстрації як ВПО, квартирного обліку) та переміститися в інші області України.

Складність ситуації для таких осіб полягала у тому, що згоду на придбання житла вони могли отримати тільки за місцем перебування на квартирному обліку (реєстрації місця проживання).

Відтепер, завдяки прийнятим змінам до постанов, ветерани, учасники Революції Гідності, їхні родини, сім’ї загиблих воїнів можуть придбати житло за новим місцем проживання у будь - якому регіоні України, де не ведуться бойові дії.

При цьому, якщо зазначені вище постанови передбачали обов’язкове використання грошової компенсації протягом одного року з моменту її отримання, то тепер кошти на придбання житла зберігатимуться на спеціальному рахунку ветерана довше, але не більше ніж шість місяців після припинення чи скасування воєнного стану.

Також застосовуватиметься єдиний коефіцієнт 1,5 збільшення опосередкованої вартості житла для всіх одержувачів грошової компенсації, яким її призначено.

Детальнішу інформацію щодо механізму надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення учасники бойових дій та члени їх родин можуть отримати за контактним телефонами, зазначеними на офіційному сайті Міністерства у справах ветеранів України.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь