Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Що відомо про виплату житлових субсидій та пільг у Донецькій області в серпні 2022 року

Дата: 04.08.2022 12:26
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

Що відомо про виплату житлових субсидій та пільг у Донецькій області в серпні 2022 року

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації забезпечено своєчасне нарахування органами соціального захисту населення області житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг за липень поточного року.

Державна допомога за липень 2022 року надійде у грошовій готівковій формі 3,6 тис. осіб - одержувачам пільг та 30,9 тис. домогосподарствам - одержувачам житлових субсидій.

02 серпня 2022 року Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації перераховано 7,82 млн грн на рахунки органів соціального захисту населення області для здійснення виплати житлових субсидій та пільг за липень 2022 року.

Виплату житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг буде здійснено органами соціального захисту населення області у найближчий час та у спосіб, зазначений одержувачами:

- на рахунки одержувачів, відкриті в установах уповноважених банків;

- через відділення АТ «Укрпошта» за місцем проживання одержувача.

Одночасно зазначаємо, що у зв’язку із бойовими діями та неможливістю здійснити нарахування і виплату в містах Маріуполь, Вугледар, Лиман, Волноваському та Маріупольському районах застосовується спеціальний механізм виплати субсидій та пільг відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 р. № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану».

Зазначеною постановою, зокрема, встановлено, що на період дії воєнного стану на території адміністративно-територіальних одиниць, де структурні підрозділи з питань соціального захисту населення не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та проведення фінансування, виплату пільг та житлових субсидій здійснює акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» шляхом перерахування коштів на банківський рахунок (за стандартом IBAN) в банку, в якому відкрито рахунок одержувача, або здійснення грошових переказів через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER» та акціонерне товариство комерційний банк «ПриватБанк».

Кошти зараховуються на банківські рахунки отримувачів – у разі, коли виплата допомоги здійснювалася через банківські установи. У разі отримання допомоги через поштові відділення - одержувачі можуть отримати кошти у будь?якому відділенні АТ «Ощадбанк», як грошовий переказ.

Враховуючи вищевикладене, за можливості, рекомендуємо звертатися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України. Починаючи з виплат за травень 2022 року зробити це можна протягом 30 календарних днів з дати зарахування переказу (для отримання виплат за березень, квітень 2022 року передбачено 60 календарних днів).

Звертаємо увагу, що у разі неотримання грошових переказів в АТ «Ощадбанк» у визначений термін кошти спрямовуються Міністерством соціальної політики України АТ КБ «ПриватБанк» для зарахування їх на банківські рахунки одержувачів, відкриті в цьому банку. Якщо в одержувача немає відкритого рахунка в АТ КБ «ПриватБанк», кошти виплачуються одержувачам після укладення ними договору про відкриття банківського рахунка з банком шляхом їх зарахування на такий рахунок. Не зараховані одержувачам протягом 30 календарних днів з дати надходження на рахунок АТ КБ «ПриватБанк» кошти повертаються АТ КБ «ПриватБанк» Міністерству соціальної політики України.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь