Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Про безпеку під час збирання врожаю говорили на нараді

Дата: 24.06.2022 16:35
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

Про безпеку під час збирання врожаю говорили на нараді з військовим командуванням, керівниками ДСНС, поліції, територіальних громад та великих сільськогосподарських підприємств. 

 

Передусім звернув увагу на необхідності дотримуватися вимог пожежної безпеки на полях, організувавши взаємодію фермерів з військовими та рятувальниками.

З 2014 року під окупацією перебувало 28,4% всіх орних земель області – це 596 тисяч га. 
З початку повномасштабного вторгнення, окупація та бойові дії охопили ще близько 400 тисяч га. Доступними для робіт залишаються близько 62% угідь, запланованих на цей рік. 
Загалом 55% території Донецької області перебувають під контролем незаконних збройних формувань та військ російської федерації, а під контролем України залишається 45% територій Донецької області.

Незважаючи на активні бойові дії, аграрії області змогли провести догляд за посівами озимих культур та завершити сівбу ярих сільськогосподарських культур під урожай 2022 року. Ще до 24 лютого було висіяно озимого зерна і ріпаку на площі 431,3 тис га – три чверті від посадженого торік. На жаль, частина посіяних озимих культур перебуває на тимчасово окупованій території.

Найближчим часом аграріям області треба зібрати урожай ранніх зернових та зернобобових культур на загальній площі 285,2 тисяч га, що складає 54% до рівня 2021 року.

Станом на 24 червня в області виділено 221,9 тис га під озимі зернові культури і 91,4 тис га під ярі зернові культури – це близько половини від торішніх показників.

Попри всі складнощі, аграрії регіону дбають про  забезпечення продовольчої безпеки держави та докладають максимум зусиль для створення надійного підґрунтя майбутнього врожаю.

Зараз уже закінчується підготовка до збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур, а також ріпаку на зерно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь