Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Сексуальні домагання та інші форми сексуального насильства в громадських місцях

Дата: 02.11.2021 13:40
Кількість переглядів: 583

Сексуальні домагання та інші форми сексуального насильства в громадських місцях є щоденним явищем для жінок і дівчат у всьому світі. Такий стан речей обмежує свободу пересування жінок і дівчат та їхні можливості для здобуття освіти, професійного розвитку та участі у суспільному житті. Крім того, збройний конфлікт і присутність значної кількості військових підвищують ризики сексуальних домагань та інших проявів гендерно зумовленого насильства, в тому числі в громадських місцях.
            Жінки часто не розпізнають сексуальні домагання через толерантність суспільства до його проявів, гендерні стереотипи та страх осуду, але це зовсім не говорить про відсутність проблеми  сексуальних домагань у громадських місцях.

Інфраструктурні проблеми, відсутність інформаційно-просвітницької діяльності, недостатня кількість сервісів допомоги та представників медичних закладів і правоохоронних органів підвищують ризик вчинення сексуальних домагань та інших форм сексуального насильства.

Вирішити ці проблеми допоможе Глобальна ініціатива ООН Жінки «Безпечні міста та безпечні громадські простори для жінок та дівчат». Це програма глобального рівня, в межах якої розробляються та впроваджуються інструменти, політики та комплексні підходи щодо запобігання та реагування на сексуальні домагання та інші форми сексуального насильства проти жінок та дівчат у громадських просторах.

https://bit.ly/3AUk7oC


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь