Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Званівська громада посилить взаємодію представників місцевої влади та поліції з мешканцями, задля вирішення проблем безпеки жінок та дівчат у приватних та публічних просторах на місцевому рівні.

Дата: 21.05.2021 15:34
Кількість переглядів: 424

Фото без опису

ООН Жінки, у партнерстві з МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» провели воркшоп для представників влади, поліції та бізнесу Званівської громади  з метою покращення заходів щодо превенції гендерно зумовленого насильства , в тому числі сексуальних домагань  та  інших форм сексуального насильства по відношенню до  жінок та дівчат у приватних та публічних просторах на території громади за рахунок покращення взаємодії поліції, органів місцевого самоврядування та представників/ць громади.

В межах заходу учасників було ознайомлено з діючими в Україні практиками превенції гендерно зумовленого насильства, в тому числі сексуальних домагань  та  інших форм сексуального насильства, у приватному та публічному просторі стосовно жінок та дівчат, на місцевому рівні, таких як: «Кава з поліцейським», «Зелені кімнати», Робочі групи з питань безпеки та соціальної згуртованості , інформаційні кампанії з підвищення обізнаності та впровадження програми «Безпечні міста та безпечні простори для жінок і дівчат». Всі ці заходи покликані підсилити взаємодію поліції і мешканців громад у досягненні спільної мети – створення безпечної громади. Ці заходи успішно реалізовані та діють у різних громадах, у тому числі, на сході України. Так, наприклад, в межах Флагманської ініціативи ООН Жінки «Безпечні міста та безпечні громадські простори для жінок і дівчат» було проведено аудити безпеки в 10 громадах Луганської та Донецької областей, у результаті яких ініційовано розробку місцевих цільових програм з безпеки. Такі програми вже прийнято у 4х громадах. Подібні ініціативи згуртовують мешканців громади та представників влади і поліції.

Крім практик, запроваджених в Україні, було презентовано ряд міжнародних практик, що успішно функціонують у Канаді, США, Індії та Європейських країнах, серед них: мобільні додатки розширеного функціоналу, створення жіночих поліцейських відділків, залучення до адвокаційної та інформаційної діяльності працівників сфери послуг, посилення взаємодії молоді та поліції, створення «one stop» центрів з надання допомоги потерпілим від проявів ГЗН.

Для більш ефективної та інтегрованої взаємодії представників Поліції та мешканців громади у питаннях попередження та протидії ГЗН в тому числі сексуальних домагань  та  інших форм сексуального насильства  у приватному та публічному просторі стосовно жінок та дівчат, представники місцевої влади зобов’язалися обрати та адаптувати для місцевого вправадження ті  практики, що найбільше відповідають потребам Званівської громади.

Захід організовано Структурою Організації Об'єднаних Націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок – ООН Жінки в Україні у партнерстві з Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я» в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, що виконується чотирма агенціями ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь