Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

«Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас. Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира...Поезія його розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і в наших піснях, у глибинних, найзаповітніших помислах кожного, чий дух здатен розвиватись.»

Дата: 17.03.2021 09:06
Кількість переглядів: 1319

Фото без опису

Тарас Шевченко - син українського народу. Батько України. Він став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символом українського національного руху та відродження. Саме його творчість знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість і гідність.

З нагоди відзначення дня народження великого українського поета, Кобзаря українського народу Т.Г. Шевченка, у Званівській ЗОШ І-ІІІ ступенів розпочався Шевченківський тиждень.

У літературній вітальні шкільної бібліотеки учні читали вірші славетного Кобзаря, з великим задоволенням переглядали книги тематичної виставки «Читаємо Тараса, учімося в нього».

Учні 3 класу декламували вірші «Я Шевченка поважаю», а учні 6 класу Влада Тітова і Настя Рущишина розпочали тиждень Шевченківської поезії віршем «На день народження Шевченка». Старшокласники, учні 11 класу, провели історичний екскурс по творчості Кобзаря, знайомилися з маловідомими сторінками непростого життя поета, його самобутнім світоглядом, неповторністю художньої творчості.

Шевченківської тиждень триває…! Тематичні години, конкурс малюнків до творчості Т.Шевченка, відео уроки та інші заходи чекають на учнів.

9 березня, в День народження Т.Шевченка, в школі оголошений конкурс декламаторів творчості поета «Лунає у серці Шевченкове слово».

Т. Шевченко є однією з найвищих вершин духу світового, одним із найбільших мислителів світу і водночас нашою українською совістю, нашим порадником, нашою найбільшою правдою. Тому сьогодні ми повинні знати творчість цього геніального поета. Бо без цих знань ми не маємо права на самоповагу. Як сказав Богдан Лепкий, Кобзар дав нам «історичну програму на всі віки». Говорячи про Шевченка, ми думатимемо про самих себе. Він і досі є нашим дзеркалом, вдивляючись у яке ми, хочемо того чи ні, змушені питати себе, хто ми є і які ми є.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь