Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Чоловіки Званівської громади долучилися до семінару з попередження та протидії насильства за ознакою статі «Насильству немає виправдання»

Дата: 02.10.2020 09:06
Кількість переглядів: 446

Фото без опису

ООН Жінки в Україні, спільно з МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» провели для чоловіків Званівки семінар з поглиблення знань щодо гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства. Захід також був покликаний зруйнувати дискримінаційні стереотипи про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків для  формування шанобливих, ненасильницьких стосунків.

Протягом  семінару, учасники дізналися про види гендерно зумовленого  насильства, спеціальні заходи та законодавчу базу щодо протидії гендерно зумовленому, у тому числі домашньому насильству. Учасники також переглянули серію відеороликів «Спровокувала?» (https://www.youtube.com/watch?v=Zt-fXwFxA3Y) створених Представництвом ООН Жінки в Україні в рамках боротьби з гендерно зумовленим насильством, та взяли участь в подальшій дискусії про гендерні стереотипи та розподіл хатньої роботи між подружжям. «В нашому селі, так чи інакше, всі мешканці знайомі чи просто знають один одного, тому існує велика проблема замовчування випадків насильства, бо люди не хочуть виносити сміття з сім’ї, знаючи, що це будуть знати усі.» - підсумував учасник семінару.

 

Додатково, нагадуємо, що ознайомитися з інформацією про протидію гендерно зумовленому, у т.ч. домашньому насильству можна на сайті громади, у розділі «Протидія домашньому насильству» за наступним лінком: https://zvanivska-gromada.gov.ua/protidiya-domashnomu-nasilstvu-22-13-09-24-04-2020/

 


 

Захід проведено в межах програми ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь