Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Готуємося до опалювального сезону

Дата: 25.09.2020 14:53
Кількість переглядів: 472

Готуємося до опалювального сезону

Вже зовсім скоро початок опалювального сезону і з’являється висока ймовірність виникнення нещасних випадків, аварій, пожеж, вибухів, у тому числі під час експлуатації котелень, причинами яких є недотримання вимог безпеки з питань охорони праці.

Виконання першочергових вимог дозволить провести опалювальний сезон без травматизму та аварій.

Роботодавцям слід пам’ятати, що до обслуговування водогрійних і парових котлів допускаються особи віком від 18 років, що пройшли медичний огляд, навчання по відповідній програмі, перевірку знань кваліфікаційною комісією і отримали посвідчення на право обслуговування котлів.

Відповідальним за безпечну експлуатацію і технічний стан котлів призначається особа з числа фахівців підприємства, що мають досвід роботи з експлуатації котлів, що пройшли перевірку знань у встановленому порядку і мають відповідне посвідчення.

Перевірка знань у працівників котельні проводиться кваліфікаційною комісією не рідше одного разу в рік, як правило, на початку опалювального сезону, а також: при переведенні котлів на інший вид палива; при переході працівників на обслуговування котлів іншого типу.

Допуск оператора котельні до самостійного обслуговування котлів має оформлюватися  наказом.

Схеми включення котлів, технологічні схеми системи опалювання, інструкції з охорони праці, схема дій і порядок оповіщення при виникненні аварійної ситуації повинні бути розміщені на робочих місцях.

Працівники, що обслуговують котельні, повинні бути забезпечені спецодягом і спецвзуттям відповідно діючим нормам: костюмом бавовняним; рукавицями комбінованими; окулярами захисними.

Котельні необхідно забезпечити первинними засобами пожежогасіння,  вогнегасниками марки ОХП-10 (2 шт.) і ОП-10, а працівники навчені користатися ними. Забороняється використовувати пожежний інвентар не за призначенням.

У котельні забороняється перебування осіб, що не мають відношення до експлуатації котлів і устаткування котельні. У необхідних випадках сторонні можуть допускатися в котельню тільки з дозволу адміністрації й у супроводі її представника.

Котли і котельне устаткування повинні утримуватися в справному стані. Забороняється захаращувати приміщення котельні чи зберігати в ньому будь-які матеріали чи предмети. Проходи в котельному приміщенні і виходи з нього повинні бути завжди вільні.

Нагляд за технічним станом котлів у період експлуатації шляхом зовнішнього огляду здійснюється: щозмінно працівниками котельні з записом у змінному журналі; щодня особою, відповідальною за безпечну експлуатацію і технічний стан котлів; періодично, не рідше одного разу на рік, головним інженером підприємства.

Постійний контроль з боку відповідальних осіб та дотримання працівниками вимог нормативних актів з питань охорони праці дозволить запобігти нещасним випадкам та зберегти життя і здоров’я працівників у процесі виробничої діяльності.

Бажає всім тепла, безпечної та безаварійної роботи в опалювальному сезоні. 

                                                               

                                                                Бахмутське міське відділення управління виконавчої

                                                           дирекції Фонду соціального страхування України

          в Донецькій області»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь