Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Увага !

Дата: 18.05.2020 14:51
Кількість переглядів: 733

Фото без описуДо уваги мешканців громади!

На території області спостерігається збільшення випадків пожеж в природних екосистемах, які виникають у результаті людської недбалості та неуважності.

З метою запобігання виникненню лісових пожеж у лісосмугах та лісових масивах району, пожеж на підприємствах агропромислового комплексу, переконливо просимо Вас дотримуватись правил пожежної безпеки при відвідуванні лісів та лісосмуг, переміщенні по території сільськогосподарських угідь.

Категорично забороняється випалювання сухої рослинності, сміття на землях лісового фонду, сільгоспугіддях, у лісосмугах, заплавах річок і вздовж доріг.

Забороняється розведення вогнищ,  палити, кидати непогашені сірники та недопалки у лісах та лісосмугах, поблизу хлібних масивів.

На період високого та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки наполегливо рекомендується населенню утримуватись від відвідування лісових масивів та в’їзд до них автотранспортними засобами.

Потрібно роз’яснювати дітям, що їхні пустощі з вогнем можуть спричинити пожежу, загибель у вогні людей та майна.

Нагадуємо, що за  недотримання правил пожежної безпеки, законодавством України передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Законом України від 13 квітня 2020 року № 556- IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу» штрафи за забруднення повітря і спалювання сухої трави та листя збільшено у 18 разів.

Відповідно до статті 77-1 Кодексу про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно -болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 3060 грн. до 6120 грн..

Відповідно до частини 1 статті 245 Кримінального кодексу України, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем караються штрафом від 91800 грн. до 153000 грн. або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь