Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ БАХМУТСЬКОГО РАЙОНУ!

Дата: 13.04.2020 12:39
Кількість переглядів: 575

Фото без опису

 Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації надає інформацію щодо особливостей надання житлової субсидії в період карантину.

Забороняється на період карантину припиняти надання житлових субсидій у разі отримання інформації про наявність заборгованості за житлово-комунальні послуги та/або внесків/платежів об’єднанню на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком.

Після закінчення строку отримання житлової субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення самостійно здійснять призначення житлової субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019 – 2020 років:

у складі яких є особи, у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (далі - особи, доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії), і в цьому періоді:

за інформацією ДПС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; або

нарахований середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або

ними або за них не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (крім військовослужбовців, а також осіб, щодо яких наявна заборгованість роботодавця із виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування).

у складі яких є внутрішньо переміщені особи;

у складі яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб;

які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;

які орендують житлове приміщення для проживання і звертаються за житловою субсидією на оплату житлово-комунальних послуг.

Житлова субсидія буде призначатися громадянам, які були звільнені з роботи в період карантину у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні, на підставі заяв про призначення житлових субсидій та інформації центрів зайнятості щодо перебування таких громадян на обліку.

При цьому для розрахунку житлової субсидії враховується розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування сум отриманої заробітної плати. Інші види доходів враховуються відповідно до вимог Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848.

На період карантину буде проводитись розрахунок житлових субсидій з урахуванням збільшених норм на 50 відсотків соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, незалежно від кількості днів дії карантину на місяць.

Таким чином, у квітні 2020 року буде проведений перерахунок розміру житлових субсидій за березень у зв’язку із збільшенням нормативів

Житлова субсидія буде зупинятися лише уразі унеможливлювання надання житлової субсидії, зокрема у разі переїзду домогосподарства в інше житлове приміщення (будинок) або у разі смерті одинокої особи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь