Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

«Результати контрольно-перевірочної роботи Бахмутського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області за 6 місяців 2019 року

Дата: 12.08.2019 09:05
Кількість переглядів: 455

Фото без описуФондом соціального страхування України з березня 2019 року відновлено проведення планових перевірок страхувальників щодо використання ними коштів Фонду. Планові перевірки проводяться фахівцями Фонду виключно за умови наявності вагомих підстав. Це дозволяє як не допустити тиск на законослухняних роботодавців, так і захистити  бюджет Фонду від неправомірних видатків. Підставою для перевірки може бути суттєве зростання кількості днів тимчасової непрацездатності на підприємстві, відсутність повідомлення про виплату коштів застрахованим особам упродовж трьох місяців з дня проведення фінансування Фондом, наявність витрат страхових коштів Фонду за відсутності сплати страхувальником єдиного внеску та/або відсутності застрахованих осіб в реєстрі застрахованих осіб за 6 місяців 2019 року.

Спеціалістами  відділу по роботі зі страхувальниками Бахмутського міського  відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області за 6 місяців 2019 року проведено 24 перевірки щодо правильності використання страхувальниками страхових коштів Фонду.

Під час перевірок виявлено, що найпоширенішими помилками при оплаті листків непрацездатності є неправильне застосування або порушення норм Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 № 1266, та призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах на підставі листків непрацездатності, виданих (оформлених) з порушенням встановленого порядку (порушення норм ч. 1 ст. 31 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" № 1105 – ХІV від 23.09.1999 (зі змінами та доповненнями)).

Найбільш поширені порушення в оформленні листків непрацездатності:

  • вказано скорочену назву підприємства та не заповнена його адреса;

  • виправлення в листку непрацездатності не засвідчені підписом лікаря або печаткою закладу охорони здоров`я «Для листків непрацездатності»;

  • допущено 3 виправлення в листку непрацездатності;

  • запис  про перебування у стаціонарному відділенні засвідчено печаткою та підписом тільки одного лікаря.

У разі порушення порядку використання страхових коштів роботодавці відшкодовують Фонду в повному обсязі неправомірно витрачену суму страхових коштів та/або вартість наданих соціальних послуг і сплачують штраф у розмірі 50 відсотків такої суми. За несвоєчасне повернення або повернення не в повному обсязі страхових коштів на страхувальників та інших отримувачів коштів Фонду накладається штраф у розмірі                10 відсотків несвоєчасно повернутих або повернутих не в повному обсязі страхових коштів. Одночасно, на суми несвоєчасно повернутих або повернутих не в повному обсязі страхових коштів і штрафних санкцій нараховується пеня в розмірі 0,1 відсотка зазначених сум коштів, розрахована за кожний день прострочення платежу (ч. 6 ст. 15 Закону № 1105).

За результатами проведених перевірок за 6 місяців 2019 року у Бахмутському міському  відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області винесено 16 рішень про повернення сум неправомірних витрат та застосування фінансових (штрафних) санкцій на загальну суму 74,1 тис. грн, із яких сплачено – 72,4 тис. грн, або 98%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь