Званівська сільська територіальна громада

Донецька область, Бахмутський район

Християнський аматорський театр "Алетея" вистава "ВАСИЛІЯНИН"

Дата: 29.05.2018 14:05
Кількість переглядів: 829

Вистава присвячена 400-літньому ювілею Василіянського Чину святого Йосафата. Не зважаючи на те, що колектив плідно працює уже шостий рік поспіль і має у своєму репертуарі п'ятнадцять постановок це перша спроба засобами поезії донести до глядача власне бачення подій. Твір складається з трьох частин.

Перша частина це історія звичайного монаха-василіянина. І хоч образ збірний та автори мали на меті подати глядачеві співрозмовника відкритого до спілкування. Чернець на сцені - не ідеальна картинка, це людина, якій притаманні всі людські риси, як позитивні так і негативні. Після того, як герой зблизився з глядачем у першій частині, він, у другій, починає свого роду діалог. Тут звучать різні питання і закиди які, на думку авторів, могли б прозвучати з залу, якби глядачеві дали можливість висловитись. Звісно ж охопити весь спектр можливих тем для обговорення в одній виставі не можливо, але автори сподіваються, що кожен з присутніх почує відповідь на бодай одне з питань які хотів би поставити героєві. І нарешті третя частина - кульмінація твору. Тут ми можемо здійснити коротку мандрівку історією чернецтва в цілому та конкретно василіян, познайомитись з життям монахів першого та другого тисячоліть.

Плодами їх праці є сьогодення Чину. Яким буде його майбутнє - питання відповідь на яке залишається відкритою. Червоною ниткою через всю виставу проходить постать матері. Самотність монаха ілюзорна, адже Вона, іноді непомітна, завжди поряд. Цю думку доносить глядачеві майже мовчазна героїня - мати. Це мама кожного ченця і водночас ненька Україна та найдорожча Матінка Богородиця.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь